eye4Health

Beter zien in dienst van gezondheid

Ik zie alles, is dat niet genoeg?

 

Het meten van iemands centrale gezichtsscherpte vertegenwoordigt slechts een klein gedeelte van de visuele vaardigheden. Een meting van de gezichtsscherpte is statisch terwijl het sporten dynamisch is. Aspecten zoals contrastgevoeligheid, dieptezien, focussen, oogdominantie en oog-handcoördinatie zijn zeker zo belangrijk. Bij een eye4Vision onderzoek worden deze vaardigheden uitvoerig onderzocht. Werkt visuele training voor mij? Aan hand van het eye4Vision-profiel, wordt er door ZIEN een individueel eye4Vision trainingsprogramma uitgewerkt. Onderzoek, van de United States Air Force Academy, heeft meermaals aangetoond dat de sportprestaties na eye4Vision training met minimaal 24% verbetert zijn in vergelijk met sporters die geen training ondergaan hebben. Moet ik blijven trainen? Het eye4Vision programma van ZIEN is zodanig opgebouwd dat de verworven vaardigheden volledig geautomatiseerd worden. Door in de dagelijkse sport training een of twee oefeningen in te passen blijven deze vaardigheden gehandhaafd.

Beter zien in dienst van gezondheid

De programma’s van eye4Health kunnen een bijdrage leveren aan het verbeteren of verhelpen van verschillende symptomen die bepaalde aandoeningen met zich meebrengen. Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, ofwel snel afgeleid en hyperactief gedrag. Globale kenmerken van ADHD zijn: hyperactiviteit en impulsiviteit, en/of problemen met aandacht.

Bij veel (tijdelijke) neuro-plastische aandoeningen zoals een TIA, MTBI of te wel hersenschudding, maar ook bijvoorbeeld bij een Burn-out, is er sprake van moeite met het vasthouden van concentratie en verlies van overzicht. Soms zelfs gepaard met niet reële angsten en paniekaanvallen.

Het ey4Health programma is speciaal gericht op het langer vasthouden van aandacht en focus. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het houden van overzicht en het beter handelen van stressvolle situaties.

 

Ook bij onder andere dyslexie en ADHD, ADD en dyscalculie kan het verbeteren van de visuele en cognitieve vaardigheden vermindering van de klachten geven.

Adresgegevens en contactformulier

eye4Vision
Schoutstraat 16
2981 EZ Ridderkerk
T: 0180 425 639
www.eyeforvision.nl
info@eyeforvision.nl

Richard L.M. Hoctin Boes

Richard L.M. Hoctin Boes

Performance Optometrist

15 + 6 =