eye4Tactical

Overleven door beter overzicht

Ik zie alles, is dat niet genoeg?

 

Het meten van iemands centrale gezichtsscherpte vertegenwoordigt slechts een klein gedeelte van de visuele vaardigheden. Een meting van de gezichtsscherpte is statisch terwijl het sporten dynamisch is. Aspecten zoals contrastgevoeligheid, dieptezien, focussen, oogdominantie en oog-handcoördinatie zijn zeker zo belangrijk. Bij een eye4Vision onderzoek worden deze vaardigheden uitvoerig onderzocht. Werkt visuele training voor mij? Aan hand van het eye4Vision-profiel, wordt er door ZIEN een individueel eye4Vision trainingsprogramma uitgewerkt. Onderzoek, van de United States Air Force Academy, heeft meermaals aangetoond dat de sportprestaties na eye4Vision training met minimaal 24% verbetert zijn in vergelijk met sporters die geen training ondergaan hebben. Moet ik blijven trainen? Het eye4Vision programma van ZIEN is zodanig opgebouwd dat de verworven vaardigheden volledig geautomatiseerd worden. Door in de dagelijkse sport training een of twee oefeningen in te passen blijven deze vaardigheden gehandhaafd.

Door ZIEN-training hogere succeskans

 

Overzicht en inzicht geven professionals in tactische beroepen een beslissende voorsprong. Het is daarom niet voor niets dat ZIEN eye4Tactical onderdeel uitmaakt van de training van verschillende onderdelen van de nationale en internationale krijgsmacht. Verschillende soorten tactische onderdelen krijgen door middel van de training betere handelingssnelheid in zware en moeilijke omstandigheden. De juiste reactie in deze omstandigheden kan het verschil zijn tussen leven en dood.

Zoals bij sporters het uithoudingsvermogen van het zicht wordt getraind, is dat binnen deze groep ook een belangrijke factor. Ook het dieptezien, de dynamische gezichtsscherpte, oog-hand/lichaam coördinatie, beeldverwerking, reactiesnelheid en de oogvolgbewegingen zijn factoren die aan bod komen in de zeer intensieve training van hoog niveau.

Adresgegevens en contactformulier

eye4Vision
Schoutstraat 16
2981 EZ Ridderkerk
T: 0180 425 639
www.eyeforvision.nl
info@eyeforvision.nl

Richard L.M. Hoctin Boes

Richard L.M. Hoctin Boes

Performance Optometrist

14 + 8 =